o1 o10 o11 o12 o14 o15 o16 o17 o18 o19 o2 o20 o21 o22 o23 o3 o4 o5 o6 o7 o8 o9

Rondom Welgelegen zijn er vele mogelijkheden om het water op te gaan. Het is een echte aanrader; voel de wind, ruik de zee, zie de zeehonden en de bruinvissen! Vanuit Burghsluis en Zierikzee varen boten over de Oosterschelde, vanuit Den Osse vaart een boot over de Grevelingen, en bezoekt u pretpark Neeltje Jans, dan krijgt u er een boottochtje bij kado. Kajak bijvoorbeeld eens onder begeleiding naar het midden van de Oosterschelde, om daar op een enorme berg schelpen bij eb te lunchen! Ook kunt u tegen betaling meevaren met vissersboten en zeiljachten. De receptie van Welgelegen helpt u graag op weg, 't water op!

Bent u hier al eerder geweest, dan is het u ongetwijfeld bekend: de ondergaande zon in zee. Op het strand van Westenschouwen heeft de gemeente er zelfs bankjes voor geplaatst; zo zit u 'op de eerste rij' van een prachtig natuurverschijnsel. Overal op het eiland ziet het er weer anders uit, en geen zonsondergang is hetzelfde!
In het bos achter Welgelegen leeft een grote groep damherten en reeën, in het wild. Tegen zonsondergang, en rond zonsopgang, is er grote kans een van deze dieren tegen te komen (vaak juist ook meer dan 1!). Herten spotten blijft altijd bijzonder. Ook rond het kampeergedeelte van Welgelegen, en op de paden, kunt u soms oog in oog staan met een van deze dieren. Op het terrein zijn ze namelijk vaak aanwezig. Ook herten spotten? Vraag bij de receptie naar de beste plekken op dat moment!
In de Oosterschelde en langs te Noordzeekust leven sinds jaar en dag zeehonden. De laatste jaren gaat het weer goed met de zeehond. Een zeehondje tegenkomen op uw vakantie bij Welgelegen is dan ook prima mogelijk. Op diverse plaatsen liggen de zeehonden te zonnen bij laag water; vrijgekomen zandbanken zijn dan de plaatsen waar u ze kunt vinden. Vraag gerust op de receptie wat de beste plaatsen zijn om zeehonden te spotten, we helpen u graag!

Logeren bij Welgelegen, aan de kust tijdens een storm, heerlijk uitwaaien en het hoofd weer helemaal leeg maken. En daarna in een van de strandtenten een lekkere kop warme chocolademelk bij het haardvuur! Ook een spannende plaats tijdens windkracht 8: de boulevard van Vlissingen. Hier klotst het water tegen de boulevard, en giert de wind over de stad. Op de Stormvloedkering, de Zeelandbrug en de Brouwersdam is de kracht van het water op dit soort momenten ook erg goed zichtbaar. Of zoek een plaatsje achter het raam bij de Heerenkeet (bij Moriaanshoofd aan het water): eet een hapje en geniet van het spektakel in deze haven aan de Oosterschelde.

Straô is een jaarlijks terugkerend ritueel, dat wereldwijd alleen in Burgh-Haamstede, Ellemeet, Noordwelle, Renesse, Scharendijke en Serooskerke wordt gehouden. Versierde Zeeuwse paarden rijden ieder jaar in optocht door het dorp naar de zee. Straô wordt sinds 1643 gehouden om de benen van werkpaarden na een winter op stal te verfrissen en te ontsmetten. Degenen die voor het eerst meedoen met straô moeten achteraan de stoet rijden. Degene die het vaakst heeft meegedaan rijdt voorop en blaast een koperen hoorn. Vroeger was het gebruikelijk dat rijders in zwart/wit gekleed gingen, en de dieren feestelijk werden versierd. Ook tegenwoordig wordt dit nog veel gedaan. In ieder dorp op een andere dag gevierd: vanaf half februari tot eind maart wordt dit feest elke zaterdag in een andere plaats gevierd. De moeite waard om ervoor naar Welgelegen te komen!
In Burgh bevinden zich bijzondere bakkers. De lekkerste bolus is er te vinden, maar bijvoorbeeld ook het (in Burgh wereldberoemde) 'Profeetenbrood'. Een heel lekker koekje dat een zeer lange historie heeft. Een heel leuk souvenir voor de thuisblijvers, maar ook erg lekker voor bij te koffie tijdens uw vakantie in Zeeland! Vraag alle adressen gerust bij de receptie van Welgelegen.
Tip van een van de gasten bij Welgelegen vorig jaar: neem onderweg een goede camera mee! Veel landschappen die u zult zien, lenen zich perfect voor een mooi canvasdoek aan de muur. Helmgrassen, strand, zee, meeuwen, bossen met zonnestralen er doorheen: voor u het weet hangt het thuis aan uw eigen muur. Maak een foto met hoge resolutie zodat u thuis eenvoudig kunt nagenieten van uw favoriete vakantiemoment.

Het is toegestaan om oesters te rapen (met een maximum van 10 kg per persoon). Op veel plaatsen op Schouwen-Duiveland kunnen oesters worden gevonden. Schelpen die al open zijn, moeten niet worden gebruikt. Hoewel oesters meestal rauw gegeten worden, met een drupje citroen en versgemalen peper, kunnen ze ook prima worden gestoomd of gebakken. Rauw eten? Dan de oesters (met een oestermes) openmaken. Stomen, grillen of bakken? Dan gaan ze vanzelf open!

Recensies & gastenboek

Bel of mail, we helpen u graag!

Telefone: 0111 651786
Email: info@wissewekken11.nl
Website: www.welkombijwelgelegen.nl

Wissewekken 11
4328px Burgh Haamstede