o1 o10 o11 o12 o14 o15 o16 o17 o18 o19 o2 o20 o21 o22 o23 o3 o4 o5 o6 o7 o8 o9
Eet eens een frietje in een bakje op het strand.... en maak kennis met de 'brutale meeuw'! Een 'heel bijzonder type meeuw', dat vaak groepsgewijze pogingen onderneemt u van uw bakje friet af te helpen. Soms heel geduldig (zie uzelf het volgende uur omringd door een aantal ijsberende meeuwen, die netjes afwachten en u vragend aankijken). Soms iets minder geduldig, maar dan heeft u ze waarschijnlijk iets gegeven! Het spreekt voor zich dat het beter is om meeuwen niet te voeren; frieten zijn niet hun aanbevolen voeding. Bijzonder is het wel om de meeuw zo eens wat langere tijd goed van heel dichtbij te kunnen bekijken.
Op de dijk langs de Oosterschelde zijn meeuwen soms bezig met een betere manier van voedsel vergaren: hier halen zij oesters uit het water, en laten deze hoog in de lucht naar beneden vallen. Op de dijk barst de oester open, waarna de meeuw aan zijn diner begint: een stuk gezonder dan de frietjes op het strand!
In de Meeuwenduinen is er een afgesloten natuurgebied dat tussen 15 mei en 15 juli geheel ter beschikking van broedende meeuwen staat. Alleen met begeleide excursies (aanrader!) kunt u een kijkje nemen. Buiten het broedseizoen is er 1 Meeuwenduinen-route van de A. v/d Weijdeweg (vlakbij Welgelegen) tot aan Nieuw-Haamstede (ook een aanrader!).

Recensies & gastenboek

Bel of mail, we helpen u graag!

Telefone: 0111 651786
Email: info@wissewekken11.nl
Website: www.welkombijwelgelegen.nl

Wissewekken 11
4328px Burgh Haamstede

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies. Deze functionele- en analytische cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Klik dan op de knop voor meer informatie. Ga je akkoord met de voorwaarden? Klik dan op de groene knop.