o1 o10 o11 o12 o14 o15 o16 o17 o18 o19 o2 o20 o21 o22 o23 o3 o4 o5 o6 o7 o8 o9

Burgh, Haamstede, Westenschouwen en Burghsluis zijn de dorpen en gehuchten direct rondom Welgelegen. Deze knusse plaatsen bieden genoeg belevenissen voor een hele vakantie. In de overige omgevingsinformatie vindt u daar alle tips en bijzonderheden. Bent u echter benieuwd welke dorpen en stadjes er nog meer zijn? Zie hieronder dan een kleine selectie. Vraag gerust om meer informatie op de receptie, we helpen u graag!

Renesse is een gezellig kustdorp, waar altijd iets te zien of te doen is! Het ligt zo'n 7,5km van Welgelegen, en er zijn 2 bijzondere fietsroutes naar Renesse vanaf Welgelegen. Een route voert dwars door natuurgebied "de Vroongronden", en de ander voert door de duinen heen. Vraag bij de receptie gerust om meer informatie!
Op 19km van Welgelegen ligt Zierikzee; een oude stad met ontzettend veel prachtige historische gebouwen. Het heeft een oud centrum met vele bijzondere winkels, zonnige terrassen en een zeer mooie haven. Vraag bij de receptie gerust om meer informatie.
Brouwershaven is een klein stadje en ligt op zo'n 16km vanaf Welgelegen. In het oude centrum is een prachtige haven, en een luxe jachthaven op korte afstand. Brouwershaven ligt aan het Grevelingenmeer. Vanuit Den Osse (vlakbij Brouwershaven) gaan rondvaarten het meer op.
Dit kleine dorp ligt voorbij Zierikzee, op zo'n 25km vanaf Welgelegen. Tijdens de watersnoodramp van 1953 is dit dorp vreselijk getroffen. Aan de rand van het dorp staat tegenwoordig het Watersnoodmuseum, dat zich bevindt binnenin de betonnen holle caissons, die in 1953 gebruikt werden om de gaten in de dijken te dichten. Rond Ouwerkerk is een prachtig krekengebied ontstaan, helaas door de dijkdoorbraken van 1953. Het museum is een echte aanrader, naast de prachtige wandeling door het krekengebied.
Dreischor is een zeer klein maar mooi dorp, dat zich in 2001 zelfs europa's 'groenste dorp' mocht noemen. Ook is er veel te zien en te doen. In de polders van Dreischor werd vroeger veel vlas verbouwd. Jaarlijks wordt er daarom nog steeds een "Vlasdag" gehouden in augustus. Museum Goemanszorg in Dreischor is een echte aanrader. Daarnaast is er Wijnhoeve 'de kleine Schorre' (een van de grootste wijngaarden van Nederland: 10 hectare!). Met bijzondere activiteiten, de wijnen, rondleidingen en een leuke winkel is dit ook een aanrader. Sla ook theetuin 'de Stokroos' (heerlijke taarten) en zuivel-/vleesboerderij 'de Stolpe' niet over: hier verkoopt men allerlei streekproducten en zuivel. O.a. ook het vlees van de Hereford-wilde koeien uit de Vroongronden. Biologischer kan eigenlijk niet. naast Dreischor ligt een prachtig natuurgebied rondom het Dijkwater; een van de zeearmen die vroeger Dreischor als eiland helemaal afsloot, en waarover men naar Zierikzee voer. Tijdens de ramp in '53 is hier de Noorddijk doorgebroken; caissons om het gat te dichten zijn nog zichtbaar.
Noordgouwe en Schuddebeurs worden vaak in 1 adem genoemd, liggen tegen elkaar aan, en zijn een bezoekje zeker de moeite waard. Vroeger was dit de plaats waar de adel hun buitenverblijven hadden. Prachtige 'buitenplaatsen' herinneren aan deze tijd. Aan de Donkereweg in Schuddebeurs ligt Landgoed en bosgebied 'Mon Plaisir'; het bos is vrij toegankelijk. Aan de Heesterlustweg in Noordgouwe ligt landgoed 'Weelzicht'; het slingerbosje is een klein maar bijzonder natuurpad, en vrij toegankelijk. Het is van oudsher een kronkelpadje, dat hoorde bij het landgoed en erg 'in de mode' was in de 18e eeuw!

Middelburg is een grote maar zeer gezellige oude winkelstad. Veel historische gebouwen en bijzondere winkels, veel verschillende restaurants. Doe een historische wandeling, boek een rondvaart door Middelburg, of bezoek de abdij en het oude stadhuis. En blijf gerust iets langer; Middelburg heeft vele goede eetcafe's. Meer informatie op www.visitmiddelburg.nl

Goes is een echte grote (maar erg knusse) winkelstad, samen met Middelburg. Alle zaken die u zoekt zijn aanwezig. Maar Goes heeft ook vele monumenten, het VVV vertelt u er graag meer over. Doe een stadswandeling, of bezoek historisch museum de 'Bevelanden'. Een aanrader is ook de historische stroomtram Goes - Borsele.

Veere is een bijzonder oud stadje met veel sfeer. Het ligt net als Goes en Middelburg aan de andere kant van de Oosterschelde, maar het is een bezoekje meer dan waard! In de zomermaanden bloeien er vele stokrozen, die de historische sfeer versterken. Er zijn prachtige oude straatjes om rond te dwalen en diverse bijzondere panden om te bezoeken. Veel originele winkels, open op zondag. Veere heeft een haven en ligt idyllisch aan het Veerse Meer. www.veere-stad.nl

Recensies & gastenboek

Bel of mail, we helpen u graag!

Telefone: 0111 651786
Email: info@wissewekken11.nl
Website: www.welkombijwelgelegen.nl

Wissewekken 11
4328px Burgh Haamstede