Print

Hittegolf juli/aug 2018

 

Het is heel erg warm. Nooit eerder was het zo lang warm bij Welgelegen.

Voor vaste gasten zijn onderstaande punten niet nieuw en ongetwijfeld reeds bekend.

Maar voor alle zekerheid toch een kleine opfrisser; beter een keer teveel dan te weinig!

 

Water uit uw kraan, douche, toilet

Spoel al uw tappunten geruime tijd als u even afwezig bent. Bij twijfel: spoel liever iets te lang en iets te vaak. Dit geldt voor al uw kranen, binnen en buiten. Kranen draait u eenvoudig open, maar een douchekop spoelt u in een reeds gevulde emmer water. Zo kan er geen nevel ontsnappen. Van besmette nevel kunt u namelijk erg ziek worden (veteranenziekte door legionellabacterie). Spoel met 60graden-heet water om bacteriën te doden, spoel met koud water om de leiding te ontdoen van besmet water.

tuinslang

Ook hier ligt de gevaarlijke waternevel op de loer; Spoel de kop van een slang voor gebruik altijd in een emmer water (dus om nevel te voorkomen). Koppel een tuinslang na gebruik altijd af van de kraan. Laat een slang leeg lopen direct na gebruik. Opbergen altijd in de schaduw. En voordat u  een tuinslang gebruikt; zorg dat de kraan reeds goed doorgespoeld is.

Brandgevaar; BBQ, vuurkorf, sigaretten

(Volgens het regelement: barbecueën toegestaan tot 20.00u met emmer water erbij voor eventuele ongelukjes. Vuurkorven, open vuur e.d. niet toegestaan). Alles is door droogte nu nog eens extra brandbaar, van gras tot hagen. Rook daarom geen sigaretten op de paden, gebruik geen lampionnetjes of wens-ballonnen met kaarsjes etc., en BBQ als het even kan liever met gas/elektra dan met kooltjes. Toch een BBQ met kooltjes? Dan een volle emmer water ernaast!

Nachtrust & visite

Nu we toch uw aandacht hebben; zorg tijdens deze warme dagen voor elkaar; Zorg dat uw radio/tv niet hoorbaar is voor de plaatsen om u heen, en zorg dat u (+ uw visite) geen geluidsoverlast geeft aan buren. Let op: geluid draagt ver en is snel storend voor een ander, en Welgelegen's ervaring is dat buren niet snel over elkaar willen klagen. Tussen half 11 ’s avonds en half 8 ’s ochtends is het prettig als iedereen ervan uit kan gaan dat het rustig is.

 

 

 

 

 

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies. Deze functionele- en analytische cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Klik dan op de knop voor meer informatie. Ga je akkoord met de voorwaarden? Klik dan op de groene knop.