r2 r4 r7 sl-rep1 sl-rep2 sl-rep3 sl-rep4 sl-rep5 sl-rep6 sl-rep7

Hittegolf juli/aug 2018

 

Het is heel erg warm. Nooit eerder was het zo lang warm bij Welgelegen.

Voor vaste gasten zijn onderstaande punten niet nieuw en ongetwijfeld reeds bekend.

Maar voor alle zekerheid toch een kleine opfrisser; beter een keer teveel dan te weinig!

 

Water uit uw kraan, douche, toilet

Spoel al uw tappunten geruime tijd als u even afwezig bent. Bij twijfel: spoel liever iets te lang en iets te vaak. Dit geldt voor al uw kranen, binnen en buiten. Kranen draait u eenvoudig open, maar een douchekop spoelt u in een reeds gevulde emmer water. Zo kan er geen nevel ontsnappen. Van besmette nevel kunt u namelijk erg ziek worden (veteranenziekte door legionellabacterie). Spoel met 60graden-heet water om bacteriën te doden, spoel met koud water om de leiding te ontdoen van besmet water.

tuinslang

Ook hier ligt de gevaarlijke waternevel op de loer; Spoel de kop van een slang voor gebruik altijd in een emmer water (dus om nevel te voorkomen). Koppel een tuinslang na gebruik altijd af van de kraan. Laat een slang leeg lopen direct na gebruik. Opbergen altijd in de schaduw. En voordat u  een tuinslang gebruikt; zorg dat de kraan reeds goed doorgespoeld is.

Brandgevaar; BBQ, vuurkorf, sigaretten

(Volgens het regelement: barbecueën toegestaan tot 20.00u met emmer water erbij voor eventuele ongelukjes. Vuurkorven, open vuur e.d. niet toegestaan). Alles is door droogte nu nog eens extra brandbaar, van gras tot hagen. Rook daarom geen sigaretten op de paden, gebruik geen lampionnetjes of wens-ballonnen met kaarsjes etc., en BBQ als het even kan liever met gas/elektra dan met kooltjes. Toch een BBQ met kooltjes? Dan een volle emmer water ernaast!

Nachtrust & visite

Nu we toch uw aandacht hebben; zorg tijdens deze warme dagen voor elkaar; Zorg dat uw radio/tv niet hoorbaar is voor de plaatsen om u heen, en zorg dat u (+ uw visite) geen geluidsoverlast geeft aan buren. Let op: geluid draagt ver en is snel storend voor een ander, en Welgelegen's ervaring is dat buren niet snel over elkaar willen klagen. Tussen half 11 ’s avonds en half 8 ’s ochtends is het prettig als iedereen ervan uit kan gaan dat het rustig is.

 

 

 

 

 

In 2019 zullen de prijzen bij Welgelegen (en alle andere recreatieterreinen) iets hoger zijn. Jaarlijks worden alle tarieven aangepast aan de inflatiecorrectie, aan het einde van ieder seizoen. Daarnaast lijken er echter de volgende veranderingen aan te komen:

- de overheid wil het lage btw-tarief van 6% vervangen voor 9%. De huur van vakantiehuisjes, het huren van een kampeerplaats, en de standplaatsen van stacaravans/chalets vallen hier tot op heden onder. Met Prinsjesdag (sept. 2018) wordt definitief bekend of e.e.a. doorgaat, maar als het doorgaat, dan gebeurt dit met ingang van 1/1/2019. Om een lang verhaal kort te maken: dan moeten we helaas rekening houden met een verhoging van 3%.
- tegelijkertijd (jammer van de timing, zo samen met de btw!) heeft de gemeente Schouwen-Duiveland het plan om de toeristenbelasting volgend jaar te gaan verhogen met zo'n 25%. Welgelegen hoopt natuurlijk dat dit alsnog wordt aangepast. Maar mocht dit doorgaan (w.s. pas bekend in nov.2018), dan verandert de toeristenbelastingbijdrage met ingang van 2019 van €1,15 naar €1,40 (per persoon per nacht). 

....zodra er meer bekend is, melden we het u zo snel mogelijk!

Jaar in jaar uit proberen we iedere keer weer om de vakantiehuisjes aan te passen, nieuwe meubels toe te voegen, etc etc. Met ingang van 2016 hebben we het VVV gevraagd de huisjes alle vier apart te beoordelen. Daar zijn inmiddels de maximale 5 VVV-sterren aan toegekend. Heeft u een huisje gehuurd, en kunt u nog iets bedenken dat we kunnen toevoegen? We horen het graag, ideeën zijn altijd van harte welkom!

In het voorjaar van 2018 is de kleine receptie van Welgelegen verbouwd, waardoor er nu nòg meer in kan! Kent u de kleine receptie al, kom dan gerust een kijkje nemen, anders gelooft u het vast niet! Inmiddels vindt u op de receptie vrijwel alle folders van omgevingsuitjes, de regionale agenda's met uit-tips ('de Badkoerier', ook van de eilanden om Welgelegen heen), alle VVV-route's en plattegronden, zowel voor fietsers, ruiters als wandelaars. En aan de kleine bezoeker is ook gedacht; leuke hebbedingetjes, 'lokale' knuffeldiertjes (zeehondjes, hertjes, muisjes, egeltjes, konijnen en hazen, bijen en spinnen), houten speelgoed en zelfs nijntje-pantoffeltjes-met-zeeuwse-vlag (leuk als geboortekadootje!) en een bijpassend "nijntje-aan-zee"-boekje in het zeeuwse dialect. Voor de volwassenen prachtige pantoffels met een geborduurde zeeuwse knop erop, originele mokken, sleutelhangers en vanzelfsprekend de welbekende babbelaars. Ansichtkaarten (30 verschillende soorten) vindt u er natuurlijk ook, en deze zijn gratis voor alle gasten van Welgelegen. Kom gerust een kijkje nemen, u bent van harte welkom!

....Welgelegen ging terug naar school, en kreeg haar diploma! In de winter van 2015/16 volgden Willem en Linda samen de cursus "Gastheer van de Kop van Schouwen", en heeft Welgelegen sindsdien het bordje "IVN Gastheer Kop van Schouwen" op de gevel staan. Door weer en wind, door duin en bos, werd een winter gekeken en geleerd. De 'leraren' waren bevlogen mensen van IVN, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, in nauwe samenwerking met Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat. Een hoop was al bekend, maar er zijn ook een hoop nieuwe dingen geleerd. Bent u in de buurt van Welgelegen? Vraag Willem of Linda bij de receptie gerust om bijzondere omgevingstips!

In de winterperiode 2018/19 zijn op het boomgaard-gedeelte van Welgelegen alle chaletplaatsen voorzien van een aansluiting op het centrale gasnetwerk, en is ook meteen een eigen glasvezelkabel naar ieder chalet ingegraven. Wifi is reeds diverse jaren aanwezig op iedere chaletplaats, maar gasten die sneller internet wensen, kunnen een ook aansluiting krijgen tot in het chalet. Interesse? Vraag op de receptie gerust om meer informatie, Willem en Linda helpen u graag!

Mit unsere Entschuldigungen; diese Website ist noch nicht übersetzt in Ihren deutsche Sprache! Hierunter finden Sie einige deutsche Information; und mit unsere Entschuldigungen für unsere slechte deutsche Sprache! Bitte rufen Sie uns an oder schicken Sie uns eine E-Mail wenn Sie mehr Information wünschen: wir hilfen gerne! Bei Welgelegen in Burgh-Haamstede (zwischen Burgh Haamstede und Westenschouwen) kann mann ein schönes Haus mieten (oder Feriënhaus, FEWO, Fe-Wo, Feriënwohnung). Alle Hauschen von Welgelegen sind sehr luxe und ganz renoviert. Drei Ferienwohnungen kann mann buchen auf Park Welgelegen (max. 4Pers.), 1 luxes Haus ist zu mieten auf Park Zeeduin (das Ferienhaus Zeezwaluw 45, max. 6Pers.). Welgelegen hatt auch schöne und grosse Campingplätze, mit saubere Duschen und Toiletten. Ein Standplatz ist immer sehr gross. Welgelegen ist in die Nähe von das Strand (das Nordseestrand, und die Stranden von die Oosterschelde), die Düne, das Wald und das Meer (die Nordsee). Ein Bestätigung von Ihren Buchung entfangen Sie bei Welgelegen immer in deutsche Sprache. Die Umgebung von Welgelegen ist sehr schön. Vielleicht können Sie schon die Fotos anschauen bei "Omgeving". Hoffentlich Auf Wiedersehen in das schöne Zeeland!

Recensies & gastenboek

Bel of mail, we helpen u graag!

Telefone: 0111 651786
Email: info@wissewekken11.nl
Website: www.welkombijwelgelegen.nl

Wissewekken 11
4328px Burgh Haamstede